در این آموزش براتون طرز تهیه اسپرسو گازی با دستگاه موکاپات را شرح میدهم. اصل آموزش و بسیاری آموزشهای دیگر در رابطه با دم کردن قهوه دمی را میتوانید در وبسایت رکافی بخوانید. برای اسپرسو با موکاپات آموزش نسبتا کاملی نوشتند.
یک شات اسپرسو حجمی حدود ۲۵-۳۰ میلی لیتر دارد که به آن سینگل اسپرسو "single espresso" یا یک شات اسپرسو گفته می شود. این نکته را بدانید که به نوشیدنی خروجی از موکاپات، اسپرسو گفته می شود اما در اصل، نوشیدنی که از دستگاه اسپرسو ساز گرفته می شوداسپرسو نام دارد. می توانید درباره این اسپرسو در ویکی پدیا نیز بخوانید. از این وبسایت هم میتوانید خود دستگاه را تهیه کنید.
موارد مورد نیاز برای تهیه اسپرسو با موکاپات:
- حرارت
- آب سرد
- موکا اکسپرس
- پودر قهوه تازه آسیاب شده و تازه رست شده مناسب اسپرسو
طرز تهیه قهوه با موکا اکسپرس:
آب سرد را در مخزن زیرین موکاپات (تا زیر سوپاپ) بریزید. سپس پودر قهوه را در سبد میانی موکاپات ریخته و سطح آن را صاف کنید. (نیازی به فشرده کردن پودر قهوه در سبد موکاپات نیست)
پس از صاف کردن پودر قهوه، قسمت بالایی موکاپات را روی قسمت پایینی آن ببندید و آن را روی شعله ملایم قرار دهید.
حالا منتظر بمانید تا قهوه تان آماده شود، البته کمی قبل از این که اسپرسو از استوانه بخش بالایی بیرون بیاید متوجه بو و صدای آن می شوید.
پس از بالا آمدن کامل اسپرسو در مخزن بالایی، می توانید آن را در فنجان بریزید و نوش جان کنید. در صورتی که مایل اید نوشیدنی تان را شیرین میل کنید، می توانید از شکر یا ... به همراه قهوه تان استفاده کنید.
نکات تهیه اسپرسو با موکاپات:
- قهوه موکاپات نباید بر روی شعله قل بزند یا بجوشد.
- اسپرسویی که برای اولین بار در موکاپات خود دم می کنید را حتما دور بریزید.
- اسپرسو به تغیرات ناگهانی دما بسیار حساس است پس فنجان های تان را قبل از ریختن اسپرسو گرم کنید.